מייסדי העמותה

עמותת קרן ילדים שלנו – "י.ש." (ע"ר) במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל


עמותת קרן "ילדים שלנו" – "י.ש." (ע"ר) הינה ארגון הידידים וזרוע גיוס המשאבים של מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל.

העמותה נוסדה ב- 25 באוקטובר 1993 בהובלתן של הלן שניידר ז"ל ואיריס לנגר, במטרה לפעול למען שיפור רווחתם של הילדים החולים ובני משפחותיהם, לקדם ולפתח את איכות הטיפול באמצעות רכישת ציוד רפואי מתקדם, תמיכה במחקר ומתן סיוע לצוות המטפל. מאז הקמתה, עמותת ילדים שלנו תרמה מיליוני דולרים לבית החולים, יזמה פרויקטים, יצרה קשרים בינ"ל והיוותה גורם פעיל בשמירתו של ביה"ח כמרכז מוביל בתחום רפואת הילדים בעולם.



להלן רשימת מייסדי העמותה:

הלן שניידר ז"ל

איריס לנגר

ורד צוק

דבורה זינגר

פלורה הלבץ

אלקלעי יהודית

הלנה פרדיז

דליה קהלני

מאיר ברנט

פיליפ ברוקס

 

 

הלן שניידר ז"ל (1921-2001)

נשיאה מייסדת, עמותת "ילדים שלנו"

הלן שניידר ז"ל, לשעבר הלן באומן, נשיאה מייסדת של עמותת "ילדים שלנו", פילנתרופית, אשת חזון, אישה רבת מעשים ופעלים, נולדה בשנת 1921 ונפטרה מסרטן בגיל 79 במנהטן, ניו-יורק בשנת 2001.

הלן הותירה אחריה בעל, ארווינג שניידר ז"ל, שלוש בנות, באני מיירסון, לין שניידר יוסף, ומינדי שניידר לסר, חמישה נכדים ואחות, אן ג'ייקובס.

הלן גדלה בברוקלין למשפחה דלת אמצעים. בעלה הראשון יצא להילחם במלחמת העולם השנייה והוכרז נעדר. היא נישאה לאירווינג שניידר, בחור חסר אמצעים אף הוא, שלאביו היתה חנות דגים והוא עצמו התפרנס מנהיגת טנדר של מכבסה. אירווינג החל לעבוד בחברת הנדל"ן Helmsley-Spear ובהדרגה צבר הון רב והיה ליו"ר החברה, קונצרן נדל"ן מבוסס ממנהטן. אירווינג והלן תמכו בבתי חולים באזור ניו יורק, והלן התנדבה במשך שנים בחדר המשחקים של בית החולים בניו-יורק.

הלן וארווין היו אנשים חזקים, קרובים זה לזה, עבדו יחדיו וחיו יחדיו 51 שנים. ההתעשרות לא פירקה את חייהם המשותפים ולא שינתה את אופיים ואת התנהגותם. בהספד עליה כתב אחד הנכדים: "אני מתגעגע לזה שאת אומרת לי 'עוד רגע אני באה, רק אגמור להכין את הגעפילטע פיש'".

עד מהרה החליט הזוג להתמקד בפרויקט בריאותי משלו, וייסד את המרכז הרפואי היהודי בלונג איילנד. כאשר נחנך בקמפוס המפואר ההוא בית החולים לילדים ע"ש שניידר, היה בין המוזמנים גם פרופ' יהודה דנון, מנהל בית החולים בילינסון. דימיונו ניצת. הוא פנה אל השניים ושאל מדוע לא יקימו בית חולים דומה בישראל. הם נענו לאתגר, תרמו את הכסף והיו מעורבים בכל פרט מההתחלה. פעם או פעמיים בחודש הם ביקרו בישראל כדי לעקוב אחרי ההתקדמות. כל המשפחה השתתפה בתהליך, כולל שתי בנותיהם, לין ומינדי. לקראת השלבים הסופיים של הבנייה הפכה הלן שניידר לרוח החיה מאחורי סוגיות של אסתטיקה וזאת בשל סגנונה האלגנטי וטעמה ללא דופי, החל בצבע הקירות (היא שנאה את הציורים הגרועים שבדרך כלל מעטרים את קירות בתי החולים), דרך הווילונות וכלה בפיג'מות של הילדים ובמדי הסגל שאותם עיצבה בעצמה. הכל כדי לתת לילדים תחושה שהם עדיין ילדים.

ב -29 באוקטובר 1991 נחנך בית החולים שניידר במתחם בית החולים בילינסון ונפתח רשמי לקהל באפריל 1992. ביה"ח נבנה לאחר מחקר מקיף אודות מערכת הבריאות בישראל וצרכי הרפואה הלאומיים של ילדי ישראל.

"בית חולים לילדים הוא מקום של אהבה. זה לא עוד בניין, זו התחלה של משימה" (ארווינג שניידר)

יחד עם בעלה, הלן, יזמה הקמתם של מרכזים לבריאות הילד בחדרה, טייבה, רמת גן, בני ברק, לוד, רעות, רמלה וגם בשכונת שייח ג'ראח בירושלים המזרחית.

הלן היתה אישה צנועה, וכדברי ד"ר איתמר שליט, מנהלו השני של מרכז שניידר, היא היתה ליידי אמיתית .

בני הזוג שניידר תרמו לקהילה בנדיבות ובעקביות כל חייהם. תרומותיהם מתאפיינות בסיוע לחלשים, לילדים ולרפואה. בדר"כ התרומות של משפחת שניידר לא הסתכמו בנתינה חד פעמית אלא היו מימון ארוך טווח, קבוע, תהליכי ואחראי, ואפשרו התקדמות ממשית של פרויקטים. כדי להבטיח שהתרומות ינוצלו למטרות שלהן יעדו אותן, הם לא הסתפקו במתן הכסף, היו מעורבים בפרויקטים ובניהול המוסדות שלהם בחרו לתרום והשתתפו בקבלת ההחלטות. מעורבותם הדומיננטית תבעה מהם זמן רב, לא פעם מנעה בזבוז של כספי התרומות ולעיתים עוררה מתחחים בינם ובין המנהלים והדרג המקצועי של הגופים שנהנו מתרומתם.

מרכז שניידר, בי"ח המוקדש כולו לילדים, אשר הוקם בזכות תרומתם, חזונם וחלומם של בני הזוג שניידר, היה בית החולים הראשון והיחיד לילדים במדינת ישראל, מפעל חייהם של הזוג ארווינג והלן שניידר ז"ל. הזוג שניידר תרם את אחת התרומות הגדולות שהתקבלו בישראל מאדם פרטי למוסד ציבורי, למען רווחת תושבי מדינת ישראל. הסכום המדויק של התרומה שהעמיד למטרה זו - עשרות מיליוני דולרים - לא נחשף, לבקשת המשפחה .

בני הזוג שניידר פעלו רבות כדי להבטיח שרופאי הילדים הטובים ביותר, מכל התחומים ותתי ההתמחויות יעבדו עם הציוד המתקדם ביותר והטכנולוגיה החדשנית ביותר, תחת קורת גג אחת, לצד תנאי אשפוז מיוחדים ומותאמים לילדים. תרומתם לא היתה רק תרומה כספית נדיבה, כי אם גם תרומה רעיונית וערכית, הרואה בילד עולם ומלואו ומכירה בצרכיו וצרכי משפחתו.

במגילת היסוד של מרכז רפואי שניידר, אשר נחתמה בשנת 1988, ונטמנה מתחת ליסודות הבניין, נכתב "בית חולים זה - המוקדש לזכותו הבסיסית של כל ילד לחיות חיים בריאים בעולם של שלום - יהיה גשר לשלום ויקשור אומה זו לשכנותיה", על פי אמונתו והשקפת עולמם של בני הזוג שניידר.

"... החזון הייחודי של הורי, הלן ז"ל וארווין שניידר, שכל משפחתנו שותפה בו, הוא זה שיסד ויצר את מרכז שניידר לרפואת ילדים שכה יקר ללב כולנו. החזון המקורי גרס שכל פן והיבט בבית החולים יתאם לסטנדרט של מצוינות ברמה הבינלאומית הגבוהה ביותר, בהתאם לאיכות השירות שבית החולים מבקש לספק בהיותו גשר לשלום – כל זאת בתוספת המרכיב הסודי שלנו: שהטיפול ילווה במנה גדושה של אהבה. בישראל יש כיום דור שלם שאינו יכול לראות את המדינה ללא מרכז שניידר, ודור שלם של רופאי ילדים המוצאים בו מקום להתמחות ולהתמקצע. ילדים חולים אינם צריכים עוד להרחיק אל מעבר לים כדי לזכות בטיפול מעולה, איכותי ואוהב . ... הרעיונות המקוריים, שעל בסיסם הוקם מרכז שניידר, לא רק שעדיין תקפים – הם בעלי כוח חיים משלהם. כדי שיתאפשר לנו לתת את הטיפול ברמה הגבוהה ביותר, בכל מצב ובכל זמן, עלינו להישאר מחויבים לתפיסת העולם שלפיה יש להמשיך ולשמור על מצוינות בכל יום ויום. אני ומשפחת שניידר נמשיך לעבוד ללא הפסק על מנת לשמור על איכותו של בית החולים ולהציב סטנדרטים חדשים של מצוינות עבור הדורות הבאים.




איריס לנגר, יו"ר מייסדת







עבור לתוכן העמוד